Roermondse buizenbouwer wil Amerika veroveren

© Jean-Pierre Jans
Sif uit Roermond gaat voor het eerst meedingen naar een opdracht voor een windmolenpark in Amerika. Dat heeft topman Jan Bruggenthijs van de funderingsbouwer gezegd.
Sif denkt nog steeds dat de Verenigde Staten, ondanks de komst van president Donald Trump, een groeimarkt kan zijn. Die liet eerder weten niet te geloven in de effecten van klimaatverandering.
Trotseren
In Amerika beslissen de staten zelf op welke manier ze de elektriciteitsvoorziening regelen. Zo gaan veel staten bijvoorbeeld door met de plannen voor onder andere windmolenparken. Daarmee trotseren ze de president die de vervuilende kolencentrales wil openhouden.

Ervaring
?
De funderingbouwer uit Roermond dingt mee naar een opdracht voor een park voor de kust van Long Island bij New York. Het gaat om een klein park van 90 megawatt. Met de opdracht wil het bedrijf ervaring opdoen in de Verenigde Staten.

Buizen

Sif maakt stalen buizen die dienen als fundering voor windmolens of boorplatforms in zee. Het bedrijf heeft vestigingen in Roermond en Rotterdam en is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. De belangrijkste afzetmarkt is Europa.