Frans Timmermans: 'Ik ben als kind misbruikt'

© Flickr/Roel Wijnants/CC BY-NC 2.0
Eurocommissaris Frans Timmermans uit Heerlen is als kind misbruikt.
Hij zegt dat in een interview met de Duitse krant Die Welt in de hoop dat ook andere slachtoffers van misbruik zich melden.

Details
In het artikel zegt hij dat hij als kind slachtoffer werd van misbruik. Dat gebeurde toen hij dertien jaar oud was. Een Amerikaanse priester misbruikte hem toen, zo vertelde hij daar eerder over tegen NRC.

Aanmoediging
De 56-jarige Timmermans wil met de uitspraken aandacht vestigen om misbruik. Hij wil zo andere slachtoffers aanmoedigen om hier melding van te maken. "Je moet het melden, ook al is het erg moeilijk, omdat slachtoffers niet altijd meteen geloofd worden. Ik ben ook het slachtoffer geweest van misbruik. Het is iets dat je de rest van je leven niet zal vergeten", aldus Timmermans.

Onderzoek

De Europese Commissie kondigde eerder aan onderzoek te gaan doen naar seksuele intimidatie. Het onderwerp ligt de laatste weken onder een vergrootglas door de introductie van #metoo, een oproep om seksueel ontoelaatbaar gedrag te melden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!