Provincie wil wel praten met AWB over windmolens

© Erwin Minkenberg
De provincie wil wel praten met de Actiegroep Windturbines Blerick AWB, maar dan niet over de verplaatsing van de windmolens. Dat is een gepasseerd station volgens gedeputeerde Hans Teunissen.
"Wij staan zeker open voor dialoog", aldus Teunissen. "Maar dat kan alleen nog maar gaan over de maatregelen om overlast van de windmolens voor burgers te beperken."

Verhuisregeling
De Provincie besloot eind september tot de bouw van negen windmolens in Blerick, ondanks een 'nee' van de gemeente Venlo. Aan de bewoners van twaalf huizen wordt een verhuisregeling aangeboden. Ze krijgen een gegarandeerde verkoopprijs als ze willen vertrekken door de komst van het windmolenpark.

Geen vertrouwen

De actiegroep heeft geen vertrouwen in het provinciebestuur. Woordvoerder Marcel Lenders meent dat de provincie hen bewust negeert. De beloofde gesprekken met de actiegroep zijn namelijk uitgebleven. De provincie vindt de actiegroep geen officiele belangenvertegenwoordiger en praat nu met verschillende wijkraden over een fonds dat mensen, die schade hebben, compenseert.

Open voor gesprek

De provincie wijst voor het uitblijven van die gesprekken naar de actiegroep. Die zou enkel willen praten over verplaatsing van de windmolens en niet over verzachtende maatregelen. "Dat klopt niet", aldus Lenders. "Wij staan open voor elk gesprek."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!