Familie Ivana Smit opgelucht na eerste onderzoek patholoog

© Istock/Instagram
De familie van het overleden model Ivana Smit is opgelucht na het eerste onderzoek van forensisch patholoog Frank van de Goot.
"Voor ons is het een opluchting om bevestigd te krijgen wat we vanaf dag één al wisten", zegt Fred Agenjo, de oom van het Sittardse model, tegen het Algemeen Dagblad.

Eerste onderzoek

Forensisch patholoog Frank van de Goot heeft maandag gezegd dat het letsel van het overleden model niet bij de val past. Dat concludeerde hij na het eerste onderzoek. De patholoog verwacht dat hij begin volgend jaar de eerste definitieve uitslagen heeft.

Balkon

Het fotomodel overleed op 7 december na een val van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Zij was die nacht op bezoek bij een Amerikaans echtpaar. Wat er is gebeurd, is onduidelijk. De Maleisische politie noemde het een ongeval na drank- en drugsgebruik, maar bij die conclusie weigert de familie van Smit zich neer te leggen.

Wetenschap

De nabestaanden reageren dan ook opgelucht op het eerste onderzoek. "We maken ons geen illusies, er zal nog een lange weg volgen, met tegenwerking van de Maleisische politie. Maar wetenschap is wetenschap", zegt de oom.

Ongeluk

De vader van het model zei eerder al in een interview dat hij het vermoeden heeft dat ze haar over het balkon hebben gegooid om het op een ongeluk te laten lijken.
Het lichaam van het model is zaterdagochtend in Nederland aangekomen. Komende zaterdag vindt waarschijnlijk de uitvaart plaats.
Lees hier de eerdere berichten over Ivana Smit.