Pont Beesel-Kessel gaat varen tussen Broekhuizen en Arcen

© iStock
De eind vorig jaar uit de vaart genomen veerpont die pendelde tussen Beesel en Kessel krijgt een 'tweede leven': de pont gaat de komende jaren dienst doen tussen Broekhuizen en Arcen.
Na een flinke onderhoudsbeurt zal de pont over drie á vier weken het huidige exemplaar, dat een stuk kleiner is, tussen Broekhuizen en Arcen vervangen.

Wachttijd omlaag
In het toeristisch hoogseizoen is een groter veerpont in Broekhuizen geen overbodige luxe, zegt exploitant Ton Paulus van het gelijknamige veerbedrijf. De wachttijd voor passagiers gaat daarmee omlaag.

Volgend jaar
Volgens het oude schema voor vervanging van de pontjes op de Maas zou de lijn Broekhuizen-Arcen pas volgend jaar een nieuwe boot krijgen. Daarom besloot Paulus het veer dat eind vorig jaar nog op en neer pendelde tussen Beesel en Kessel langer in bedrijf te houden.

Eind mei

Het veer dat nu dienst doet tussen Broekhuizen en Arcen vertrekt na een onderhoudsbeurt uiterlijk eind mei naar de lijn Lottum-Arcen om de daar sterk verouderde pont te vervangen. De betrokken Noord-Limburgse gemeenten willen dat vervolgens verkopen. Al denkt Paulus dat slechts bedrijven die handelen in oud ijzer daar interesse in zullen hebben.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!