Bovens: kwesties als Verheijen stralen af op hele provincie

© ANP/Bart Maat
Kwesties zoals die rond VVD-Kamerlid Mark Verheijen zijn slecht voor het imago van onze provincie. Dat zegt gouverneur Theo Bovens.
"We werken hard en bouwen aan een nieuwe zelfverzekerde identiteit. Dit soort incidenten stralen af op heel Limburg", zegt hij in gesprek met weekblad Elsevier.

In opspraak
Venlonaar Verheijen is al een tijd in opspraak en legde woensdagavond zijn werkzaamheden als Kamerlid voorlopig neer. NRC onthulde onlangs dat Verheijen in zijn tijd als gedeputeerde in Limburg onjuiste declaraties indiende. Het zou om duizenden euro's aan belastinggeld gaan. Verheijen meldde zich nog voor de publicatie in de krant bij Bovens met de mededeling dat hij 'eventueel onjuist gebruik van provinciale faciliteiten' wilde verrekenen.

Regels helder
Bovens stelde daarop een onderzoeker aan die de zaak moet uitzoeken. Over de specifieke zaak rond Mark Verheijen wil hij zich niet uitspreken. Over de algemeen geldende delcaratieregels is hij duidelijk. "Op zichzelf zijn de regels helder. Faciliteiten van de provincie, zoals de dienstauto, gebruik je niet voor andere functies."

Lees hier de eerdere berichtgeving over Mark Verheijen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!