'Hulp voor moeders vondelingenkamer'

© iStock
De Stichting Beschermde Wieg hoopt dat moeders alsnog contact opnemen met hulpverleners nadat ze gebruik hebben gemaakt van de vondelingenkamer.
Een woordvoerder wijst daarmee de kritiek van de Raad voor de Kinderbescherming van de hand dat moeders geen begeleiding krijgen bij de keuze hun kind af te staan.

Hulpinstanties

Volgens de stichting krijgt de moeder bij de vondelingenkamer de mogelijkheid om in contact te treden met de hulpinstanties. Ook kan de moeder online in contact komen met de stichting, nadat de baby is achter gelaten.
Na het openen van vondelingenkamers in Papendrecht en Groningen zoekt de stichting nu een geschikte locatie in Maastricht. Het is een plek waar moeders in nood hun pasgeboren baby anoniem naartoe kunnen brengen.

Opvang

De stichting zoekt hiervoor een locatie van 1 bij 2 meter, die vanaf de weg toegankelijk is. De ruimte ligt in de buurt van een woonhuis waar mensen die de baby opvangen, gealarmeerd worden zodra iemand de vondelingenkamer heeft betreden. Zij zorgen ervoor dat de baby in een ziekenhuis wordt onderzocht en wordt ondergebracht bij een pleeggezin.

Lees ook: Plannen voor babyluikje in Maastricht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!