Scootmobilist ontsnapt aan aanstormende trein Susteren

© Niek van Herten
Een scootmobilist is woensdagmorgen bij de spoorwegovergang tussen Slek-Susteren ontsnapt aan ongeluk met een aanstormende trein.
De scootmobiel viel midden op het spoor stil en is compleet verpletterd. Gelukkig bleef de man ongedeerd doordat een vrouwelijke voorbijganger hem wegsleurde van het spoor.

Heldin
De vrouw die de scootmobilist te hulp schoot, is nog aan het bijkomen van de gebeurtenis. Zo meldt de vrouw aan lokale Omroep Echt-Susteren. "Ik kwam aanrijden, de lichten brandden, slagbomen gingen naar beneden en zag meneer stilstaan op de overgang. Ik liep om de slagbomen heen en samen met een andere mevrouw heb ik meneer weg kunnen trekken. De trein ging er met de scootmobiel vandoor."

Tot het laatste moment
Zelf ziet de vrouw het niet als een heldendaad. "Ik kan meneer daar toch niet laten zitten en laten doodgaan, dat zit niet in mijn aard. Ik dacht ik probeer het maar tot het laatste moment, maar als het niet anders kon, had ik hem weer los moeten laten."

Geluk

Wijkagent Impelmans van Echt-centrum liet aan de lokale omroep weten dat de scootmobilist ontzettend veel geluk heeft gehad. "De intercity met zo'n 150 reizigers kwam er eigenlijk al aan. Meneer heeft ontzettend veel geluk gehad met de omstanders die hem te hulp zijn geschoten."
Het treinverkeer heeft enige tijd stilgelegen, maar is inmiddels weer op gang gekomen.