Topcrimineel Benaouf A. weg uit Roermondse gevangenis

Verdachte Benaouf A. © ANP
Topcrimineel Benaouf A. is donderdagmiddag vanuit Roermond overgeplaatst naar de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught.
Dat meldt De Limburger.

Helikopter

Volgens de krant werd A. rond 17:00 uur met een politiehelikopter vervoerd naar zijn nieuwe onderkomen.

Ontsnapping

Meerdere mannen hebben woensdag geprobeerd om de topman uit de Marokkaanse onderwereld in Amsterdam uit de gevangenis in Roermond te bevrijden. Bij het verijdelen van die poging kwam het tot een wilde achtervolging in Roosteren en werd een verdachte doodgeschoten. Enkele verdachten zijn opgepakt, terwijl anderen nog op de vlucht zijn. De politie was op de hoogte van elk belangrijk detail van de beoogde bevrijdingsactie met een helikopter.

Drugsdeal

A. zit momenteel een celstraf van twaalf jaar uit voor het beramen van de moord op Najeb Bouhbouh in Antwerpen na een mislukte drugsdeal.

Doelwit

A. was zelf doelwit tijdens de enorme schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt eind 2012. Hij wist ternauwernood te ontsnappen, maar twee anderen kwamen om het leven. De aanslag in de Staatsliedenbuurt was waarschijnlijk een wraakactie voor de liquidatie van Bouhbouh en de opmaat voor nog hele reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.
Lees hier alles over de verijdelde ontsnapping.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!