Weer nieuwe winkelcentra in Maasmechelen

© Thinkstock
Terwijl de winkelleegstand in Nederlands-Limburg nog steeds dramatische vormen aanneemt, blijft het winkelareaal in grensstadje Maasmechelen spectaculair groeien.
Dit en volgend jaar worden opnieuw twee shoppingcentra uit de grond gestampt.

Ettelijke miljoenen

Het grootste komt pal naast outlet-dorp Maasmechelen Village te liggen, krijgt een vloeroppervlak van bijna 5500 vierkante meter en gaat onderdak bieden aan 20 tot 25 gespecialiseerde themawinkels in de sport- en vrijetijdsbranche en op het gebied van natuurbeleving. Het andere nieuwe winkelcentrum verrijst in een zone tussen het bestaande shoppingcenter M2 en het oude winkelhart Pauwengraaf. De totale investering bedraagt minimaal ettelijke miljoenen euro’s.

Bouw al begonnen

Wethouder Erik Kortleven van Maasmechelen bevestigt de nieuwe retailprojecten in zijn gemeente, net over de grens bij Stein. De bouw van het kleinste van de twee centra is reeds begonnen. De bouwstart van het grootste complex volgt naar verwachting begin 2016. "Zodra veertig procent van de winkelruimte is ingevuld", zegt Kortleven.

Nieuwe banen

De nieuwe retailcentra leveren naar schatting minstens honderd nieuwe banen op.
Lees meer over de plannen voor nieuwe winkelcentra in Maasmechelen in de maandageditie van de Limburgse kranten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!