Video: Graffitikunstenaars nemen restaurant onder handen

Kunstenaars zijn druk bezig de muren van het restaurant te versieren. © L1/Julian Buijzen
Zeven internationale graffitikunstenaars nemen op dit moment sterrenrestaurant Cucina del Mondo in Heerlen onder handen. En dat terwijl de eigenaar op vakantie is.
Eigenaar Servais Tielman is twee weken op vakantie en heeft de sleutel van zijn zaak aan de kunstenaars gegeven. Ze mogen zijn zaak in de tussentijd naar eigen inzicht een flinke metamorfose geven.

Inspiratie

Vooraf zijn ze in zijn restaurant komen eten om inspiratie op te doen. Vervolgens zijn ze aan de slag gegaan met de vraag welk gevoel ze krijgen van het eten in een sterrenrestaurant.
Alles mag van Tielman, zolang het niet discriminerend of pornografisch is.
De gemeente Heerlen is blij met het initiatief. De stad staat bekend als 'streetart hoofdstad van Nederland'. Dit initiatief past daar volledig bij.

Even wat anders

Voor de kunstenaars is de binnenkant van een restaurant toch even wat anders dan een muur buiten: "In de openbare ruimte ben je vaak in transit. Natuurlijk heb je mensen die op zoek gaan naar de werken en erbij stilstaan, maar hier wordt het echt onderdeel van je omgeving als je uit gaat eten", aldus curator Raenys Martis.
Vanaf 16 augustus kan het publiek de werken komen bewonderen in het restaurant.
Graffiti-kunst siert de muren van restaurant Cucina del Mondo in Heerlen. © L1/Julian Buijzen