Provincie Limburg zit er weer warmpjes bij

© iStock
Het vermogen van de provincie Limburg is de afgelopen jaren fors toegenomen.
De provincie heeft met slim bankieren zoveel geld binnen gekregen, dat Limburg nu weer net zo rijk is als twee jaar geleden toen de nieuwe coalitie honderd miljoen uittrok voor een nieuw beleid.
Dat maakte CDA-gedeputeerde Ger Koopmans vrijdag bekend tijdens de presentatie van de begroting voor 2018. Dat meldt De Limburger.

Leningen

Volgens Koopmans is de bijzondere stijging niet alleen te danken aan verschillende meevallers en een verstandig begrotingsbeleid, maar ook door opbrengsten uit investeringen en dividend uit deelnemingen. Daarnaast heeft het gouvernement bijna 40 miljoen euro verdiend met het verstrekken van leningen aan Limburgse bedrijven en instellingen.

Museum Kerkrade

Nu de provincie weer rijkelijk gevuld is, kan zij ook weer investeren. Zo is in de begroting opgesteld dat er 1 miljoen euro extra naar onderwijs gaat, 1,7 miljoen euro naar onderzoek over waterveiligheid en 250.000 euro naar het duurzaam maken van provinciale gebouwen. Ook gaat er meer geld naar het Museum Kerkrade. Het museum gaat jaarlijks zes ton meer subsidie krijgen en kan dit jaar nog rekenen op een extraatje van 400.000 euro.
Limburg heeft nu weer ruim een miljard euro in de kas.