Advocaat Jos van Rey: 'Arrest is onbegrijpelijk'

© ANP Foto
De advocaat van Jos van Rey vindt het arrest van het gerechtshof in Den Haag onbegrijpelijk.
Het hof veroordeelde Van Rey woensdag tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden. De oud-wethouder van Roermond heeft zich schuldig gemaakt aan corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen.

Blij

Advocaat Gitte Stevens is wel blij dat het hof geen onvoorwaardelijke straf oplegde, zoals de rechtbank in Rotterdam eerder deed. "Ik ben blij dat de geheel onvoorwaardelijke straf een voorwaardelijke straf is geworden." De rechtbank veroordeelde Van Rey eerder tot een taakstraf van 240 uur.

Blijft welkom

Dré Peters, partijgenoot van Jos van Rey bij de LVR, begrijpt helemaal niets van het vonnis. Voor de Limburgse Volkspartij Roermond verandert er niets. Jos van Rey blijft welkom, ook al mag hij van het gerechtshof twee jaar lang geen bestuursfuncties uitoefenen.
"Hij mag twee jaar geen wethouder worden. Dat is de uitspraak en die respecteren wij", zegt Peters tegen L1. "Voor ons betekent dat echter helemaal niets. Zo lang Jos zelf lid wil blijven van de LVR en mee wil doen aan de verkiezingen is hij welkom", aldus Dré Peters.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!