Aanleg glasvezel in buitengebied weer stap dichterbij

© Provincie Limburg
De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw en Peel en Maas is opnieuw een stap dichterbij gekomen.
De vijf gemeenten en de provincie hebben een overeenkomst getekend met Glasvezel buitenaf om die glasvezel te realiseren.

30 miljoen euro
Glasvezel buitenaf is een samenwerking van netwerkbedrijf Cogas en het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF). In het CIF investeren grote Nederlandse pensioenfondsen. Het gaat om een investering van 30 miljoen euro.

Inschrijving
Half maart start in de vijf Midden-Limburgse gemeenten de inschrijving voor een abonnement. Als minimaal 50 procent van de bewoners meedoet, gaat de aanleg daadwerkelijk door.

Verwachting

Eerder bleek tijdens bijeenkomsten van bewoners dat er veel animo is voor het glasvezel-project. Daarom is algemeen de verwachting dat dat percentage wordt gehaald. Directeur Piet Grootenboer van Glasvezel buitenaf beaamt dat: "We weten dat de behoefte in Limburg groot is en kijken ernaar uit om hier aan de slag te gaan."

Digitale ontwikkeling

D66-gedeputeerde Hans Teunissen vindt glasvezel van groot belang voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en de infrastructuur in het buitengebied. Maar ook voor het inspelen op de digitale ontwikkeling op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand.
"Alle Limburgse inwoners en bedrijven moeten mee kunnen gaan met de steeds verdere digitalisering van onze samenleving", aldus Teunissen.