Lokale omroep bedreigd na bericht notoire oplichter Stan T.

© iStock
Lokale omroep Echt-Susteren heeft een dreigmail gekregen na berichtgeving over de van oplichting verdachte Stan T. (19) uit Vlodrop. De omroep heeft melding gedaan bij de politie.
De omroep heeft de mail, die donderdagavond bij het bestuur binnenkwam, op de eigen site gepubliceerd.

Klaar met Hart van Nederland

"We zijn klaar met Hart van Nederland, L1 Limburg, 1Limburg, Loes FM en dergelijke", zo staat in de mail, die is verzonden door een zekere Glenn Schreven. Even verderop schrijft hij dat ze anders het heft in eigen handen nemen. "Ik verwacht een reactie voor aanstaande maandag, anders komen we met een man of 50 persoonlijk verhaal halen", besluit hij de mail.

Bekend

Stan T. zegt tegen 1Limburg dat hij de schrijver van de mail kent. Hij was echter niet op de hoogte van het feit dat de mail naar het bestuur van de lokale omroep was gestuurd, zo zegt hij. "Ik snap hem van de ene kant wel", zegt de 19-jarige man uit Vlodrop. "Niet alleen hij maar ook andere willen gewoon dat het eens een keer stopt."

Zorgmijder

?Als het aan Monique de Boer, burgemeester van Roerdalen, ligt wordt de 19-jarige man opgenomen. Maar volgens de burgemeester weigert hij alle hulp. Ze noemde hem daarom ook een zorgmijder.

Lees ook: Notoire internetoplichter (19) uit Vlodrop weigert hulp

700 mensen

Stan T. wordt ervan verdacht dat hij ruim 700 mensen heeft opgelicht. Hij zou onder meer dure voetbalkaartjes te koop aanbieden maar deze nooit leveren. Verder zou hij ook auto's hebben gekocht zonder ervoor te betalen. Dit deed hij door gefotoshopte screenshots van zijn bankafschrift te tonen, waarop te zien was dat hij het geld zogenaamd had overgemaakt.
De politie liet eerder al weten dat Stan T. binnenkort een dagvaarding krijgt. Hij is afwachting van zijn proces.