Forse boete voor André Rieu vanwege kinderarbeid

André Rieu tijdens een concert op het Vrijthof in 2015. © Jean-Pierre Geusens
Het productiebedrijf van André Rieu moet een forse boete betalen vanwege een overtreding van de wet op de kinderarbeid.
Volgens de Inspectie SZW moesten minderjarige muzikanten tijdens de concerten van Rieu op het Vrijthof in de zomer van 2015 te lang werken. Dat schrijft De Limburger.

Panfluit

Het gaat om een groep jonge panfluitspelers die tot het muziekgezelschap van de Roemeense panfluitvirtuoos Gheorghe Zamfir behoorden. Zij maakten volgens de inspectie teveel uren tijdens de avondvullende optredens van André Rieu.

Lees ook: André Rieu was zich van geen kwaad bewust

Verboden

Voor kinderen in de leeftijd van dertien tot zestien jaar gelden in Nederland strenge regels bij het verrichten van 'culturele arbeid'. Na 23:00 uur mag er bijvoorbeeld helemaal niet meer opgetreden worden. De zeven concerten van Rieu op het Vrijthof duurden echter allemaal tot middernacht.

Flinke boete

De overtreding van de wet voor de kinderarbeid komt André Rieu duur te staan. Hij krijgt een forse boete. Een woordvoerder van de Inspectie SZW wil aan de krant niks kwijt over de hoogte van het bedrag en de aard en omvang van de overtredingen.
De productiemaatschappij van Rieu is in ieder geval naar de rechter gestapt om de boete aan te vechten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!