Voorzitter omroep RTV Maas en Mergelland stapt op

Richard Roijen, voorzitter van RTV Maas en Mergelland, heeft dinsdag alsnog zijn functie neergelegd. Met het opstappen van de voorzitter komt een einde aan het huidige bestuur.
Eerder al haakten twee medebestuursleden af. De oud-voorzitter van de omroep Eijsde-Margraten, Ron Mourmans, neemt voorlopig als interim-voorzitter het stokje over. Een andere oud-voorzitter en een vrijwilliger hebben laten weten hem te willen helpen met de andere bestuurstaken.

Vertrouwen opgezegd

Vrijwilligers van de zender zeiden onlangs het vertrouwen in het vorige bestuur op, nadat zij werden geconfronteerd met de aankondiging dat de omroep om te overleven moest fuseren met omroep Krijtland en dat met minder medewerkers andere programma’s moesten worden gemaakt. Een informatieavond over het fusieplan liep zodanig uit de hand dat bestuursleden en een projectmanager zich bedreigd voelden. Een bemiddelingspoging mislukte later. De medewerkers lieten weten niet meer verder te willen met het bestuur.

Omroep Krijtland

Twee bestuursleden gaven hun functies op. Voorzitter Richard Roijen ging aanvankelijk alleen door op de ingeslagen weg en had voor de korte termijn gesprekken gepland met Omroep Krijtland en de gemeente. Totdat hij hoorde dat medewerkers al kandidaat-bestuursleden aan het zoeken waren, gesprekken voerden met raadsleden en de plaatselijke PvdA al haar steun voor de vrijwilligers had uitgesproken.
"Tegen deze achterkamerpolitiek ga ik in mijn eentje niet opboksen", aldus Richard Roijen. "Als je de radio wil hervormen tot een gezonde organisatie en je krijgt zoveel tegenwerking dan is dat teleurstellend."

Alles onder de loep

De vrijwilligers zeggen op zich open te staan voor samenwerking met Krijtland maar willen eerst alles onder de loep nemen. "We kijken eerst in alle rust wat de mogelijkheden zijn en zullen daarbij alle vrijwilligers betrekken", aldus een woordvoerder. "Verder gaan we een mening vormen over de radioprogramma’s en bekijken we hoe het staat met de financiën."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!