Campus-gate nadert climax: slopen of herstellen

© L1
Er lijkt na jaren leegstand duidelijkheid te komen rondom het Campusgebouw in Kerkrade, nu de gemeente zich buigt over een herstelplan.
Verantwoordelijk wethouder Jo Bok zegt in De Limburger dat het plan momenteel bestudeerd wordt.

Denktank
Datzelfde plan wordt vervolgens besproken door het gemeentebestuur en een zogenaamde denktank, een vertegenwoordiging van alle raadsfracties. Uiteindelijk mag de gemeenteraad stemmen over de toekomst van het gebouw, dat nu al jaren wordt gezien als een puist voor Kerkrade. De keuzes zijn dan eenvoudig: herstellen of slopen.

Gesprekken
Bok zegt in de krant dat er al gesprekken zijn gevoerd met geïnteresseerde partijen, voor het geval het pand zijn deuren weer opent. Een naamsverandering moet het slechte imago van het gebouw verbeteren. Stemt de raad voor herstel, dan kunnen delen van de Campus snel weer open zijn.

Opening
Na wat opstartproblemen rondom de bouw, werd de Campus in 2005 met veel bombarie geopend. In datzelfde jaar werden er scheuren geconstateerd in bouwplaten. Het gebouw bleef echter in gebruik, tot en met 2012. Toen besloot burgemeester Jos Som het pand te sluiten, naar aanleiding van een confronterend rapport van ingenieursbureau Palte.