'Ook niet verbreden A2 kost geld'

© L1
Limburg reageert teleurgesteld op het afblazen van de plannen om de A2 tussen Weert en Eindhoven te verbreden.
De Limburgse Werkgeversverening LWV is verbaasd over het besluit van de minister, die verbreding te duur vindt. Volgens de LWV zou het al schelen als aan allebei de kanten van de weg spitsstroken worden aangelegd. Dat zou niet meer hoeven te kosten dan 80 miljoen.

Cruciaal

De LWV vindt een goede verbinding tussen Limburg en Eindhoven 'van cruciaal belang.' "Als het bedrijfsleven in de volle breedte ontwikkelkansen wilt hebben, zal naast voldoende arbeidskrachten verbetering van de infrastructuur hoog op de agenda moeten blijven staan van de overheid."
Elke dag geld
"Zolang de A2 tussen Weert en Eindhoven niet wordt aangepakt door het Rijk, kost dat iedere dag geld." Koeriersbedrijf S&B uit Weert calculeert dagelijks twintig uur aan filetijd voor de chauffeurs. Ergeren doet mede-eigenaar Roy Hendrikx zich niet al niet meer. Hij heeft weinig hoop dat de situatie zich spoedig verbetert op de A2 tussen Weert en Eindhoven.

Geen geld voor verbreding A2 Weert-EindhovenPap
Volgens Hendrikx heeft hij als koerier met elf wagens niks in de melk te brokkelen. Uitbreiding van de smalle snelweg naar vier banen zou ideaal zijn volgens hem, maar zelfs een spitsstrook als derde rijbaan ziet hij niet snel gebeuren. "Je weet als bedrijf dat de situatie zo is en daar moet je naar handelen. Er zit weinig anders op dan rustig blijven. Ergeren op de drukte op de A2 heeft sowieso geen zin."