Palmen: 'Rapport bevestigt wat ik al wist, ik ben integer'

© Beeld: archief L1
Jo Palmen heeft zich uitgesproken over de conclusie van het tweede integriteitsonderzoek. "Dat bevestigt wat ik al wist, ik ben integer."
Dit zei de wethouder in Nieuwsuur. Uit het rapport blijkt dat Palmen geen hoog en ernstig integriteitsrisico is voor de gemeente Brunssum. Dit concludeerden de onderzoekers Arno Korsten en Jan Elzinga.

Het zij zo

In het eerste rapport dat burgemeester Winants had laten opstellen, werd de integriteit van Palmen een hoog en ernstig risico genoemd. Doordat de raad bij de benoeming bleef van de wethouder, stapte oud-burgemeester van Brunssum Winants in december op. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken vond dat Palmen na deze conclusie zou moeten opstappen. Ondanks de nieuwe conclusie verwacht Palmen geen excuses van Winants en de minister. "Dat laat ik aan hen over. Als ze achter hun conclusies blijven staan, het zij zo."
Winants laat in het programma weten dat hij niet van plan is om excuses te maken. "Daar gaat het niet om", zei hij tegen presentator Twan Huys.

In Brunssum zat te doen
Het zou volgens Palmen nu aan de gemeenteraad zijn. "Het is nu wat de raad ermee doet, dat moet ik respecteren." Wel hoopt hij te kunnen blijven na de gemeenteraadsverkiezingen van volgende maand. "Je moet door. En er is in Brunssum zat te doen", zo laat de wethouder weten in het nieuwsprogramma.