1Lunch: Roze flamingo leidt eenzaam leven

© iStock
* Limburgse studenten weg uit Sint Maarten* Aantal miljonairshuishoudens in Limburg iets gestegen* Grote knokpartij in azc: twee aanhoudingen
Dion Graus witheet over dierenmishandeling
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights legde met een verborgen camera gruwelijke beelden van dierenmishandeling vast bij een Belgisch slachthuis. En daar maakt dierenvriend en PVV'er Dion Graus zich behoorlijk boos over. Lees hier meer.
Het roze raadsel van Arcen
In Arcen woont een roze flamingo. En dat zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij vogelaars. Grote vraag is hoe het dier hier terecht komt. Ook maakt het eenzame bestaan van de vogel de tongen los. Normaal leeft het dier immers in grote groepen. Lees hier meer.
Limburgse studenten weg uit Sint Maarten
De Limburgse studenten Jenny Linders en Jordy Stijnen zijn geëvacueerd uit Sint Maarten. Ze reizen via Curaçao naar Nederland. Op Facebook schrijft de moeder van Jenny dat haar dochter onderweg is. Jordy Stijnen bevestigt zijn evacuatie aan L1. Ze waren naar Sint Maarten gegaan om stage te lopen voor hun opleiding aan Zuyd Hogeschool in Sittard. Lees hier meer.
© Foto
Aantal miljonairshuishoudens in Limburg iets gestegen
Het aantal miljonairs in Nederland is gestegen en dat merkt Limburg ook. Zo is het aantal gemeenten waar meer dan twee procent van de huishoudens een vermogen van meer dan een miljoen heeft gestegen. Vorig jaar haalde alleen Mook en Middelaar met 2,8 procent dat cijfer. Lees hier meer.
© Istock
Politiek in de bres voor de bever
De Partij voor de Dieren wil het doden van bevers in Limburg tegenhouden. Eerder besloot de provincie juist om het doden van de knagers goed te keuren, omdat de dieren voor overlast zorgen. Volgens de Partij voor de Dieren zijn er voldoende alternatieven. Lees hier meer.
Grote knokpartij in azc: twee aanhoudingen
De politie heeft twee bewoners van 16 en 17 jaar oud van het azc in Echt in de boeien geslagen. Het tweetal werd opgepakt na een grote vechtpartij. De politie kreeg in de nacht van maandag op dinsdag een melding dat het danig uit de hand liep bij het asielzoekerscentrum aan de Pepinusbrug. Zo'n 15 tot 20 mensen zouden met elkaar op de vuist gaan. Er zou zelfs met stokken worden geslagen. Lees hier meer.