Theo Maassen start opnames Billy in Heerlen

© L1
De opnames voor de film Billy zijn zaterdag begonnen in Heerlen. De komediefilm is het regiedebuut van cabaretier Theo Maassen.
De productie staat onder leiding van Pieter Kuijpers uit Tegelen. De twee werkten eerder al samen bij de films TBS en Doodslag.

Kapot gefilmd

Theo Maassen heeft gekozen voor Heerlen als decor vanwege de contrasten. "Sommige plekken zijn fantastisch, andere ontzettend troosteloos. Daarnaast is Heerlen nog niet kapot gefilmd. Amsterdam, Den Haag en Rotterdam kent iedereen al", zegt Maassen op de filmset bij de Zorgacademie in Heerlen.

Komedie

'Billy' gaat over een rebelse buikspreekpop die zijn buikspreker in de problemen brengt met zijn grote mond. Als de twee dan ook nog eens verliefd worden op twee verschillende vrouwen, gaat het mis. Maassen noemt het een komedie met een zwart randje. Onder meer Sanne Wallis de Vries, Ruben van der Meer en Bruno Vanden Broecke spelen een rol in de film.

Maankwartier

De opnames voor de telefilm zijn onder meer bij de Zorgacademie, het Maankwartier en het theater in Heerlen gefilmd. Ook wordt er in de studio van L1 in Maastricht gefilmd.