Cox: 'Misschien gaat Bandidos onder andere naam verder'

Sjraar Cox. © Gemeente Sittard-Geleen
"Dit helpt ons!" Met deze woorden vatte burgemeester Sjraar Cox (PvdA) van Sittard-Geleen woensdag de reactie samen van veel burgemeesters in het zuiden des lands op de uitspraak van de rechtbank in Utrecht.
Die verbood per direct motorclub Bandidos. Cox houdt er wel rekening mee dat de Bandidos onder een andere noemer verder proberen te gaan. "Maar ik ga hierover geen tips geven", zei hij luchtig.

Slag om de arm

Uit contacten met andere burgemeester is volgens Cox gebleken dat die blij zijn met de uitspraak van de rechtbank. Wel houdt Cox een slag om de arm: hij verwacht dat de Bandidos in hoger beroep gaan. "Wij zien er intussen op toe dat de Bandidos geen hesjes dragen op de terrasjes en hier geen clubhuis krijgen", zei hij.

Vechtpartij

In mei 2015 vond er een vechtpartij plaats in een Sittards café tussen Bandidos en de aan de Hells Angels gelieerde motorclub de Red Devils. Daarbij werd geschoten. Sindsdien doet de gemeente er alles aan om motorclubs te weren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!