'Problemen bij verzorgingstehuis Bloemenhof opgelost'

© iStock
De problemen bij verzorgingstehuis Bloemenhof in Geleen zijn opgelost. Dat zegt Erik Sloot, bestuurder van zorginstelling Vivantes.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg constateerde verschillende problemen in het tehuis. Zo was de administratie van het uitdelen van medicijnen was niet in orde.

Inspectie kritisch over zorg BloemenhofGeen ongelukken
De zorgbestuurder zegt dat dit inmiddels is aangepakt: "Daarvoor zijn wij op onze vingers getikt. Er zijn geen ongelukken gebeurd maar het moet wel volgens het boekje. We hebben opnieuw afspraken gemaakt met onze medewerkers hierover."

Nieuw personeel
Ook zouden er volgens de Inspectie te weinig handen aan het bed zijn, Vivantes zou te hard hebben bezuinigd op het personeel maar inmiddels zijn er weer nieuwe medewerkers aangenomen: 'We zijn voortdurend aan het werven, we nemen elke week verschillende personeelsleden aan,' zegt bestuurder Sloot.

Bewoners

Daarnaast werd personeel niet goed geschoold om de steeds moeilijkere zorg aan te kunnen. Inmiddels is er een scholingsplan opgesteld. In verzorgingstehuis Bloemenhof wonen in totaal 50 mensen. Dat zijn zowel ouderen die zorg nodig hebben als mensen met een lichamelijke handicap.