Meeste beginnende bedrijfjes in Mook en Maastricht

Inwoners van Maastricht en Mook en Middelaar waren afgelopen jaar het meest ondernemend van Limburg. Per inwoner werden in die gemeenten de meeste bedrijfjes gestart.
Dat meldt het CBS vrijdag.

Veel en weinig
In Maastricht werden er 8,6 ondernemingen begonnen per duizend inwoners, Mook en Middelaar deed daar met 8,4 bedrijfjes per duizend inwoners amper voor onder. Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich Simpelveld en Beesel, met respectievelijk 4,6 en 4,5 nieuwe bedrijfjes per duizend inwoners.
Is het kaartje hierboven niet te zien? Klik dan hier.

Amsterdam

In heel Nederland voert Amsterdam de ranglijst aan, met twintig nieuwe bedrijven per duizend inwoners. Verder doen veel universiteitssteden het goed: Utrecht, Eindhoven, Groningen en Rotterdam hebben er ook allemaal meer dan tien per duizend inwoners.

Management en beauty

In 2016 startten in totaal 161.000 duizend ondernemers in Nederland een bedrijf, het merendeel in Noord- en Zuid-Holland of Noord-Brabant. Vorig jaar waren vooral managementadviesbureaus (ruim 12.000 nieuwe bedrijven), webwinkels (9000) en wellnessbedrijven (zoals een kap- of schoonheidssalon, 7500 bedrijven) in trek.