1Lunch: Stanklucht teistert Limburg

© iStock
* Fernando Ricksen krijgt veel felicitaties* Automobilist maakt harde klap tegen boom* Publiekslieveling terug naar Roda?
Fernando Ricksen wordt verrast met veel felicitaties
Fernando Ricksen is donderdag 41 jaar geworden. Op Twitter wordt de oud-voetballer uit Heerlen dan ook volop gefeliciteerd. De aan ALS lijdende Ricksen liet eind vorige maand nog van zich horen, toen hij aan het genieten was van de zon met zijn vrouw Veronika en dochter Isabella. Lees hier meer
Keert de Tank van Damascus terug?
In Kerkrade maakte Sanharib Malki veel indruk. De Syrische spits scoorde aan de lopende band voor Roda JC. Nu is hij op zoek naar een nieuwe club. En dat is mogelijk goed nieuws voor de Koempelclub. Want als het aan Malki ligt, keert hij terug naar Nederland. Lees hier meer.
© ANP
Penetrante stanklucht in Limburg
Een frisse neus halen in delen van Limburg zat er vanochtend niet in. Door een afvalbrand bij Luik dreef een penetrante lucht onze provincie binnen. Inwoners van Maastricht, Eijsden en Sittard-Geleen klaagden over de geur van rubber en verbrand plastic. Lees hier meer.
Automobilist gewond na harde klap tegen boom
In Lomm is donderdagochtend een automobilist gewond geraakt na een klap tegen een boom. De bestuurder is door een nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en vervolgens tegen een boom geknald. Door de klap is de auto op zijn kant beland. De brandweer heeft de automobilist uit zijn benarde situatie moeten bevrijden. Een traumahelikopter was er om medische hulp te verlenen. Het slachtoffer is vervolgens met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Lees hier meer.
© Track '88
13 omwonenden grotten slapen vannacht niet thuis
Slecht nieuws voor 13 inwoners van de gemeente Riemst: zij mogen vrijdag pas weer naar huis als de brand in de grot is geblust. De 13 omwonenden zijn geëvacueerd vanwege de rookoverlast die is ontstaan door het brandende hooi en stro in de Cannerberg. Volgens de brandweer is zo'n 85 procent van het smeulende hooi al uit het gangenstelsel gehaald. Het blussen kan gepaard gaan met rookoverlast. Lees hier meer.