1Lunch: Laatste dag maart voorlopig ook laatste lentedag

Mensen genieten van het lenteweer in het Stadspark van Maastricht © ANP
* Weekend wordt koud en nat* Buitenlandse studenten overspoelen Maastricht* Weg vrij voor invoering tolheffing Duitse wegennet
Laatste dag lenteweer
Liefhebbers van zonnig lenteweer kunnen vandaag voor de laatste keer hun hart ophalen. De laatste dag van maart is voorlopig namelijk ook de laatste lentedag. Terwijl het kwik de afgelopen dagen tot boven de 20 graden steeg, gaat de temperatuur dit weekend weer omlaag. Neem voortaan je jas weer mee als je de deur uitgaat. En ook een paraplu is geen overbodige luxe. Lees hier meer.

Grapjas in oude ambulance

In Schimmert reed gisteravond een grapjas in een oude ambulance rond. De bestuurder is rond middernacht door agenten in de boeien geslagen. Voor zover bekend vervoerde hij niemand in zijn ambulance. Getuigen meldden dat hij onder invloed was van alcohol. Lees hier meer.
Vallend fruit zorgt voor rattenprobleem
De gemeente Weert kampt met een rattenprobleem. Zo werd het kerkdorp Laar onlangs nog overspoeld door de knaagdieren. De beestjes kwamen af op het fruit dat uit fruitbomen was gevallen. Een aantal van deze bomen is gekapt om het probleem te bestrijden. Maar de bomen zelf zorgen niet voor problemen, alleen het fruit wat eruit valt. Mensen in Weert moeten dus massaal fruit gaan plukken. Lees hier meer.
Maastricht in trek bij buitenlandse studenten
Steeds meer buitenlandse studenten komen in Nederland studeren. Deze ontwikkeling is vooral in Maastricht terug te zien: maar liefst 54 procent van de studenten komt uit het buitenland. De Euregionale ligging van de Limburgse hoofdstad zal daar wel wat mee te maken hebben. Lees hier meer.
A67 afgesloten vanwege reparatie
Mensen die vandaag vanaf lunchtijd via de snelweg van Venlo naar Eindhoven willen rijden, kunnen beter even omrijden. De A67 gaat rond 12:00 even dicht voor de reparatie van een verkeersportaal. Vannacht botste er namelijk een vrachtauto tegen een mobiel verkeersportaal. Hoe lang de reparatie gaat duren is niet bekend. Lees hier meer.
Groen licht voor aangepaste tolheffing
Goed nieuws voor alle Limburgers die graag bij onze oosterburen gaan tanken of boodschappen doen. De bondsraad is vandaag akkoord gegaan met de aangepaste regeling voor de invoer van tolheffing. Zo komt er een voordeliger tarief voor buitenlandse pendelaars en toeristen die kortstondig gebruikmaken van het Duitse wegennet. De tolheffing kan vanaf 2019 worden ingevoerd. Lees hier meer.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.