Het L1NWS van maandag 30 oktober

© L1
*Een kijkje in het brein van Max Verstappen*Limburgse webshops blij met aanpak internetoplichting*De Limburgse vlaai versus de Brabantse Bossche Bol

Een kijkje in het brein van Max Verstappen...

Zijn derde Formule 1-overwinning was het, gisteren in Mexico. Maar eigenlijk verbaast het niemand meer. Max Verstappen is geboren om te winnen. Letterlijk. (bekijk video)

Limburgse webshops blij met aanpak internetoplichting

Limburgse webshops zijn blij dat het Openbaar Ministerie malafide internetwinkels gaat aanpakken. Als er tegen een shop drie keer aangifte is gedaan van oplichting, worden de rekeningen geblokkeerd bij betaaldiensten. Daarmee moet internetoplichting worden aangepakt. (bekijk video)

De Maastrichtse Servaasbrug siert vanaf vandaag op Nederlandse euromunten

Met het blote oog is ie bijna niet te zien. Het merkteken van de nieuwe muntmeester Stephan Satijn. In het dagelijks leven is hij wethouder in Venlo, maar hij koos voor de oude brug van zijn geboortestad Maastricht. Vanaf nu staat de afbeelding op alle Nederlandse euromunten, herdenkingsmunten en onderscheidingen die door de Koninklijke Nederlandse munt worden geslagen. (bekijk video)

De Limburgse vlaai versus de Brabantse Bossche Bol

Het is Limburgs trots: de vlaai. Het lekkerste wat er is toch? Maar onze geliefde lekkernij kreeg deze week klappen in een onderzoek van Zoover. Daarin kwam niet onze vlaai, maar de Brabantse Bossche Bol als winnaar uit de bus. De Limburgse vlaai eindigde op de tweede plaats. Moeilijk te verkroppen natuurlijk. L1 ging daarom naar de bekendste Bossche Bollenbakker van Brabant, Jan de Groot. Top-vlaaienbakker Thijs Broekmans uit Panningen ging mee. Het begin van een heuse vlaaien-Bossche bol battle. (bekijk video)

Cursus pompoen snijden in Nederweert

Het is morgen Halloween. Het Amerikaanse griezelfeest wordt op steeds meer plekken in Limburg gevierd. Op vele plaatsen worden dan ook de pompoenen op de stoep gezet. In Nederweert gaan kinderen daarom in de weer met prikkers, verf en kwasten om de pompoenen griezelklaar te maken. (bekijk video)

MVV wint van Volendam

Een broodnodige zege voor MVV Maastricht gisteren. De 2-1 overwinning op Volendam levert niet alleen drie punten op. Maar zeer zeker ook een gezonde dosis vertrouwen voor de ploeg van Ron Elsen. Na een voor MVV lange periode zonder zege werd gisteren weer eens gejuicht na het laatste fluitsignaal. De winnende treffer komt van de voet van Ciranni.
Bekijk de hele uitzending op L1.nl.