Limburgse gemeenten starten campagne tegen drugs

© Fer Traugott
Negentien Limburgse gemeenten slaan de handen ineen en starten een preventiecampagne tegen drugshandel en drugsproductie.
De provincie kampt met veel drugsgerelateerde criminaliteit en wil daarom naast een repressieve aanpak ook preventief actie ondernemen.

Verlinken

Onder de noemer 'Wat staat er op het spel?' wordt er voor voor het eerst in Limburg een dergelijke campagne gezamenlijk gevoerd. De initiatiefnemers hopen enerzijds toekomstige drugsgerelateerde criminelen tegen te houden en anderzijds mensen alert te maken en te stimuleren om signalen en verdachte situaties te melden.

Verloedering

Door drugshandel en -productie verloederen buurten en voelen bewoners zich niet veilig. Amateuristische elektrische installaties, aftappen van stroom en werken met gevaarlijke chemicaliën veroorzaken brand- en explosiegevaar en milieuverontreiniging.

Schade

Ook het Limburgse landschap heeft te lijden onder de drugscriminaliteit. Zo zijn er in 2016 38 drugsafvaldumpingen geweest. Verder zijn er vorig jaar in deze provincie 600 hennepkwekerijen opgerold. En dit zijn alleen nog maar de geregistreerde delicten.
De campagne gaat op 28 juni van start.
Audio: Gemeenten roepen op tot melden drugscriminaliteit - 1 (28 jun 2017)
Audio: Gemeenten roepen op tot melden drugscriminaliteit - 2 (28 jun 2017)