Tonnen voor onderzoek naar de gevolgen na borstkanker

Plastisch chirurgen van het Maastricht UMC+ krijgen vier ton om onderzoek te doen naar de behandeling van lymfoedeem. Dit is een ophoping van vocht die kan optreden na de behandeling van borstkanker.
Jaarlijks worden ongeveer 13.000 vrouwen gediagnosticeerd met borstkanker. Zo'n zes tot 43 procent van de patiënten kunnen een lymfoedeem ontwikkelen.

Kous

Momenteel wordt de aandoening behandeld door middel van het masseren van de arm en het dragen van een kous. De behandeling waar het onderzoek naar gedaan zal worden is een microchirurgische ingreep, waar één of meerdere verbindingen gemaakt worden tussen lymfevaten en kleine bloedvaten, om het vocht af te voeren en de zwelling te verlichten.
"De plastische chirurgie is een vak dat het moet hebben van voortdurende innovatie. Met dit nieuwe onderzoek hopen we uiteindelijk betere zorg te kunnen bieden aan onze patiënten", zo zegt René van der Hulst, hoofd van de afdeling plastische chirurgie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!