Arriva: situatie op Maaslijn is verbeterd

© iStock
Vervoerder Arriva zegt dat de situatie op de Maaslijn is verbeterd en dat er dus minder treinen uitvallen op de spoorverbinding tussen Roermond en Nijmegen.
Begin april maakte CDA-gedeputeerde Hubert Mackus nog bekend dat de provincie Arriva gaat korten vanwege het groot aantal treinen dat uitvalt op de Maaslijn. Arriva kondigde toen maatregelen aan om de situatie te verbeteren. Volgens het bedrijf werpt dat nu zijn vruchten af.

Verdeling

Zo is een andere verdeling gemaakt tussen de inzet van de dieseltreinen van Arriva en de extra voor de spits aangeschafte tweedehands treinen. "Deze zogeheten Lint-treinen vertonen meer gebreken dan vooraf voorzien", aldus Arriva.

Strakkere afspraken

Ook is het grootschalige onderhoud versneld, zijn er strakkere afspraken gemaakt met de monteurs in de storingsdienst en is het reinigen en tanken van treinen aangepast. Verder worden treinstellen minder vaak aan- of losgekoppeld. Juist dat (ont-)koppelen aan het begin en het einde van de spits leidde vaak tot storingen, zo zegt Arriva.

Kwetsbaar

De vervoerder wil begin september de situatie hebben genormaliseerd 'zodat de inzet op de Maaslijn zo betrouwbaar mogelijk is'. Arriva stelt tegelijk dat de Maaslijn kwetsbaar blijft omdat het enkelspoor is. Daardoor heeft een storing of vertraging meteen grote gevolgen.