Vijftien potloodventers gepakt na zomer met 118 meldingen

© Istock
De Limburgse politie heeft vijf verdachten gehoord die verantwoordelijk worden gehouden voor een aantal gevallen van potloodventerij.
Twee mannen werden door de politie aangehouden, drie anderen werden door de politie uitgenodigd om een verklaring te komen afleggen.

Lekker weer

Afgelopen voorjaar en zomer kreeg de Limburgse politie in totaal 118 schennismeldingen binnen, waarvan er slechts 38 keer aangifte is gedaan. Volgens de politie trekken potloodventers er vooral met goed weer op uit om nietsvermoedende voorbijgangers lastig te vallen met hun seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Actieweek

De vijf exhibitionisten werden aangehouden tijdens een actieweek van de politie, waarbij de meldingen van schennispleging van de afgelopen zomer nog eens werden onderzocht. Het vijftal wordt verantwoordelijk gehouden voor twaalf gevallen van potloodventerij waarvan aangifte is gedaan, en nog een aantal meldingen.

Over de schreef

Eerder werden ook al tien andere potloodventers staande gehouden door de zedenpolitie, omdat hun gedrag zo over de schreef ging dat ze meteen aangepakt moesten worden.

Hulp

Behalve dat er een strafrechtelijk proces in gang wordt gezet, krijgen de verdachten ook een hulpvereleningstraject bij forensisch-psychiatrische polikliniek de Horst in Maastricht.