Limburgers naar Hollywood voor Back to the Future-game

Het concept dat de Limburgse game-ontwikkelaars maakten van de klassieker Back to the Future. © Backpack to the Future
Vijf Limburgse game-ontwikkelaars gaan binnenkort naar Hollywood om een videospel te ontwikkelen van de filmtrilogie Back to the Future.
Het vijftal deed mee aan een wedstrijd van Universal Studios. De bekende filmstudio vroeg fans om de klassiekers Jaws, Back to the Future, Turok, Voltron Legendary Defender en Battlestar Galactica onder handen te nemen.

Finale

Uit meer dan 500 inzendingen, wist het Limburgse team met vijf andere finalisten door te dringen tot de eindstrijd. Het team bestaat uit Mick Heijkens uit Geverik, Richard Gelissen uit Oirsbeek, Heerlenaar Hans Krill, Kay Lousberg uit Maastricht en Kerkradenaar Kenney Vleugels.

Backpack to the Future

Zij hebben een game ontwikkeld voor de filmklassieker Back to the Future. Hun inzending is Backpack to the Future gedoopt. Met hun concept wisten ze jurylid Bob Gale te overtuigen. Hij schreef het script van de filmreeks.

Keuze

De ontwikkelaars mogen inhoudelijk niks prijsgeven over hun concept. "Alleen dat de keuze voor Back to the Future makkelijk was", zegt Mick Heijkens. "We zijn fan van die film. Dus dat was sowieso al vet. Verder biedt deze franchise volgens ook de meeste mogelijkheden voor een game."

Prototype

De game-ontwikkelaars hebben als finalist een reis naar Hollywood gewonnen. Uiteraard wordt tijdens deze trip verder gesproken over hun concept. Verder krijgen ze in Amerika een aantal workshops. "We moeten nu medio augustus een speelbaar prototype klaar hebben", zegt Heijkens. Op basis daarvan wordt bepaald of ze als winnaar uit de bus komen. "Maar we zijn nu al heel trots. Dit is echt een waanzinnige teamprestatie."
Mocht het Limburgse team winnen, dan bestaat de kans dat hun spel ook écht in de schappen komt liggen.
© Backpack to the Future
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!