Ook VVD boos over stijging waterschapsbelasting

© Istock
Coalitiepartij VVD heeft zich aangesloten bij de felle kritiek van oppositiepartij GroenLinks op de stijging van de waterschapsbelasting.
GroenLinks noemde die een maand geleden al onacceptabel en in strijd met de intentie van de fusie van de voormalige waterschappen Roer en Overmaas en Peel en Maasvallei tot Waterschap Limburg. Die is op 1 januari 2017 ingegaan.

Morele plicht

In gezamenlijke schriftelijke vragen stellen beide partijen nu dat de verhoging 'niet binnen acceptabele proporties' is. Het gaat gemiddeld om tien euro per jaar per huishouden. Een alleenstaande betaalt vijf euro meer. Volgens VVD en GroenLinks heeft het Waterschap Limburg 'de morele plicht om de tering naar de nering te zetten'. Daarbij moet een efficiënte bedrijfsvoering juist leiden tot een kostenbesparing voor de burger, aldus de twee partijen.

Verhoging

Het provinciebestuur wordt daarom gevraagd hoe het Waterschap tot een kostenbesparing 'gedwongen of verleid kan worden met een dito tariefwijziging'. Het Waterschap Limburg stelt dat de verhoging onvermijdelijk is vanwege de extra maatregelen die nodig zijn om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!