Limburger in top 10 best bekeken YouTube-video's

© Intsagram/Officieel Ben
De 17-jarige YouTuber Ben Peeters uit Stein staat in de top 10 van de meest bekeken YouTube-video's van Nederland.
De video van de jonge Steindenaar is bijna 4,6 miljoen keer bekeken. Daarmee staat hij op een knappe derde plek.

Parodie

In zijn video heeft hij een 'parodie' gemaakt op de wereldhit Shape on You van Ed Sheeran. Op zijn YouTube-kanaal OfficieelBen, dat anderhalf jaar bestaat, neemt hij wel vaker populaire liedjes onder handen. Deze vallen duidelijk in de smaak. Ze worden miljoenen keren bekeken.

Looks

Dit komt ook door de looks van Peeters. Volgens fans lijkt het Limburgse YouTube-fenomeen op tieneridool Shawn Mendes.

Wow

Peeters zelf is trots op zijn prestatie. "Toen we deze video maakten had ik nooit verwacht dat hij zo vaak zou worden bekeken", zegt de 17-jarige Steindenaar. "Eerdere video's hadden wel al een miljoen views gehaald en dat vond ik al ongelooflijk. Maar 4,5 miljoen is wel heel apart."

Lubach

De video 'Even voorstellen aan Trump' van het VPRO-programma Zondag met Lubach werd het meest bekeken in Nederland. De video haalde 10,7 miljoen views. Op de tweede plek staat een video van Enzo Knol. Opvallend is dat er drie filmpjes van de publieke omroep in de top 10 staan, zo is te zien in een lijstje van De Volkskrant.

Wereldwijd

De best bekeken video ter wereld van dit jaar komt uit Thailand. In een spelshow is een optreden te zien van een Koreaanse band. De video is maar liefst 182 miljoen keer bekeken.