Hoofdverdachte in flatmoord langer vast

© L1
De 21-jarige man die wordt verdacht van de moord op een bewoner van de Maastrichtse ANWB-flat, blijft langer in voorlopige hechtenis.
Hij zou verantwoordelijk zijn voor de moord op een Maastrichtenaar, die op 30 mei dood werd aangetroffen in de ANWB-flat aan het Koningsplein.

Handlanger
De man uit Den Haag is niet de enige verdachte in de zaak. Ook een 28-jarige vrouw uit de Hofstad wordt door het Openbaar Ministerie (OM) als verdachte gezien. De twee zijn op 31 mei opgepakt in de Haagse Barneveldstraat, maar de vrouw is inmiddels weer op vrije voeten.

Hoofdverdachte
Dat zegt overigens niets over haar status van verdachte, maar wel wat over de rolverdeling. "We zien de man als hoofdverdachte", laat een OM-woordvoerder weten. "Zijn voorarrest is verlengd, omdat er ernstige bezwaren bestonden tegen zijn vrijlating. Daar was de rechtbank het ook mee eens." Er zijn geen andere verdachten in beeld.

Rechtszaak
De 21-jarige man blijft in ieder geval zitten tot de zaak voor het eerst voor de rechter komt. Waarschijnlijk wordt de zaak begin september behandeld. Of het onderzoek tegen die tijd al volledig is afgerond, is nog maar de vraag.

Onbekend
Ondertussen is er nog een hoop onbekend. Zo wil het OM niets kwijt over de identiteit van het slachtoffer en is het nog altijd niet bekend hoe de man aan zijn einde kwam.

Lees hier alles over de moord in de ANWB-flat.