'Slordige communicatie over consequenties vmbo-leerlingen'

© Jean-Pierre Geusens
Advocaat Wouter Geertsen is niet te spreken over de manier waarop de examenleerlingen van het VMBO Maastricht zijn geïnformeerd over wat zij moeten doen om alsnog hun diploma te halen.
Volgens de advocaat die de gedupeerde VMBO-leerlingen vertegenwoordigt, verdient de gang van zaken geen schoonheidsprijs.

Onbegrip
Hij heeft daarover een brief geschreven aan de advocaat van scholenkoepel LVO, waar het VMBO Maastricht onder valt. Zo is er onbegrip waarom veel leerlingen nu ineens het schoolexamen voor het vak maatschappijleer moeten herkansen. "Terwijl er eerder sprake van was dat het om andere vakken zou gaan", aldus Geertsen.

Lees ook: Examens 22 leerlingen VMBO Maastricht niet meer te redden

Slordige communicatie
Hij zegt dat dat zonder nadere uitleg is meegedeeld. "Opnieuw is sprake van slordige communicatie", zo stelt de advocaat. Geertsen vraagt zich in de brief ook af waarom gedupeerde VMBO-leerlingen hun herkansing van het schoolexamen nu in één keer moeten halen, zonder mogelijkheid op een herkansing.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!