Stakingen 'metalectro' nu ook bij VDL Nedcar

© Bing Maps
Werknemers van VDL Nedcar in leggen net als collega's van onder meer ASML en Fokker  komende woensdag het werk voor 24 uur neer.
Dat hebben de vakbonden aangekondigd. Vorige week staakten werknemers van DAF al een etmaal. Ook Fokker-personeel voerde actie.

Hele land

De nieuwe stakingen vinden plaats bij bedrijven uit de metalektro-sector in het hele land. Naast ASML, een aantal dochterbedrijven van VDL waaronder VDL Nedcar in Born en Fokker, wordt ook bij onder meer Scania in Zwolle en Meppel, Wärtsilä in Zwolle, Damen Shipyard en Heerema Zwijndrecht gestaakt.
De medewerkers in de metalektro willen een nieuwe cao met onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent per jaar. Ook willen ze meer zeggenschap en meer werkzekerheid. De cao geldt voor circa 150.000 werknemers.
Werkgeversorganisatie FME vindt de aangekondigde staking "heel jammer''. "Onderhandelingen moeten wat ons betreft aan de onderhandelingstafel worden gevoerd'', stelt een woordvoerster. Ook zijn de stakingen volgens haar slecht voor het imago van de sector.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!