Ministers vinden verbod op Bandidos goed nieuws

© 1Limburg.nl
Dat de rechter motorclub Bandidos heeft verboden is "goed nieuws", aldus minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming en Fred Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.
De motorclub "pleegt en stimuleert" geweld, oordeelde de rechtbank in Utrecht woensdag. Ook worden geweldsincidenten van leden beloond.

Criminele motorbendes

"Dit soort clubs ondermijnen onze rechtsorde. Daarom ook snel werk maken van het wetsvoorstel dat criminele motorbendes verbiedt, zoals opgenomen in regeerakkoord", liet Dekker in een tweet weten.
Optimaal resultaat
Fred Grapperhaus van Justitie en Veiligheid spreekt van een "hele goede uitspraak''. Het Openbaar Ministerie heeft volgens hem "een optimaal resultaat" bereikt. "Het is goed dat we laten zien dat 'outlaw' motorbendes geen vrij spel hebben", vindt Grapperhaus. Maar ook voor de burgers in het zuiden is het vonnis volgens hem een opsteker.

Soortgelijke motorclubs
Ook andere soortgelijke motorclubs mogen erop rekenen dat ze worden aangepakt, waarschuwt Grapperhaus. "Ik ga niet vertellen wie er nu aan de beurt zijn, maar ik kan u wel verzekeren: we gaan door."