'Seksrabbijn' beter terug naar Israël, zegt Wesly

Volgelingen van de 'seksrabbijn' in Susteren. © Marcel van Hoorn
Benoit Wesly, de woordvoerder van de Joodse gemeenschap in Limburg, vindt dat rabbijn Eliezer Berland moet terugkeren naar Israël.
De ophef rond zijn persoon doet het aanzien van de Joodse gemeenschap geen goed. Zeker niet in een tijd dat het antisemitisme in Nederland toeneemt, zegt Wesly.

Niet past

De Israëlische justitie wil de rabbijn horen over beschuldigingen van seksueel misbruik van jonge vrouwen. Volgens Benoit Wesly, ondernemer in Maastricht, gedragen de volgelingen van Berland zich op een manier die niet past in de Nederlandse samenleving en dat doet de Joodse zaak geen goed.

Vakantiepark

De rabbijn die in Nederland de bijnaam 'seksrabbijn' heeft gekregen, streek zaterdag met een grote groep volgelingen neer op vakantiepark Hommelheide in Susteren. Daar vieren ze het Joodse paasfeest Pesach. Eerder vierde de groep Joodse feesten in Vlissingen, Amsterdam en Texel. Daar zouden ze overlast hebben veroorzaakt door dronken en luidruchtig gedrag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!