Daders mishandeling clubavond Satudarah gezocht

© ANP
De politie is op zoek naar de daders van een ernstige mishandeling tijdens een clubavond van motorclub Satudarah afgelopen maart in Weert.
Dat laat de politie dinsdagavond weten in het programma Opsporing Verzocht.

Coma

Een clublid uit Geldrop zou door mede-clubleden met ernstige verwondingen het ziekenhuis in geslagen zijn. Het slachtoffer heeft enkele dagen in coma gelegen, maar wilde nadat hij was ontwaakt niet vertellen wat er met hem was gebeurd.

Kopstuk

Naast dat de politie op zoek is naar deze daders, hebben zij ook een van de kopstukken van de motorclub op de nationale opsporingslijst gezet. Verdachte Michel Boer (52) zou samen met onder andere de Maastrichtse Paul M. aan het hoofd staan van Satudarah. Hij wordt ervan verdacht leiding te geven aan een criminele organisatie die zich schuldig maakt aan afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel.

Vuurwapengevaarlijk

Eind september werden Paul M. (48) en twee andere oprichters aangehouden. Zij zitten nog vast. Michel Boer was toen niet op zijn verwachte verblijfplaats en heeft via zijn advocaat aan de politie laten weten dat hij niet van plan is om zich over te geven. Dat was voor de politie reden om hem dinsdagavond met naam en foto te tonen in Opsporing Verzocht. De politie waarschuwt dat de verdachte vuurwapengevaarlijk is.