1Lunch: Tomatenteler gooit bijltje erbij neer

© Istock
* Hennepkwekerij gevonden in huis Doenrade* Lage score voor studentenstad Maastricht* Sluis Limmel weer open voor scheepvaart
Tomatenteler gooit bijltje erbij neer
Altijd al tomatenteler willen worden? Dan zijn de kassen van tomatenkweker Ton Janssen op de Venlose Heide misschien iets voor jou. De man achter de bekende Tasty Tom-tomaat stopt namelijk als teler en is op zoek naar een opvolger. Lees hier meer.
Lage score voor studentenstad Maastricht
Maastricht bungelt onderaan in de lijst van studentenhuisvesting in Nederlandse studentensteden. Door de erg strenge regelgeving rond de particuliere verhuur van woningen, krijgt de stad van de Landelijke Studentenvakbond een lage score. Wel is de bond erg te spreken over de brandveiligheid en de communicatie met de bewoners. Lees hier meer.
© Istock
Scheuren in anti-herindelingspartij Landgraaf
Met hand en tand verzette de Landgraafse raadsfractie GBBL zich tegen een herindeling met Heerlen, maar dat gesloten front begint nu te scheuren. Nu de provincie groen licht heeft gegeven voor de herindeling, wil een deel van GBBL onverdroten blijven knokken, terwijl anderen de strijdbijl willen begraven. Voor raadslid Wil van Oosteroom is de strijd gestreden, reden voor hem om uit de partij te stappen. Lees hier meer
Sluis Limmel weer open voor scheepvaart
Sinds vanmorgen 06:00 uur kunnen alle boten weer door sluis Limmel in het Julianakanaal. Het scheepsverkeer kwam vrijdagmiddag stil te liggen toen de sluisdeur door nog onbekende reden scheefzakte. Bij de werkzaamheden is man om het leven gekomen toen hij in het water viel. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. Lees hier meer.
© Rijkswaterstaat
Hennepkwekerij gevonden in huis Doenrade
Bij een huis aan de Valderensweg in Doenrade is een hennepplantage gevonden. De politie heeft nog geen idee hoe groot de kwekerij is, want zij kan nog niet naar binnen. De brandweer moet eerst metingen doen of het veilig is om de woning te betreden. Lees hier meer.