Vrouw uit uitzending burenruzie voelt zich gediscrimineerd

© screenshot NPO1
Een van de twee vrouwen die dinsdagavond te zien was in de veelbesproken uitzending van De Rijdende Rechter heeft zich gemeld bij Bureau Discriminatiezaken.
Het gaat om Penny Lebski uit Brunssum.

Social media
Zij is verbolgen over een aantal posts op social media, waarbij ze door kijkers door de mangel wordt gehaald. "We zijn na de uitzending overspoeld met positieve en negatieve reacties. Een aantal daarvan gaat te ver, dat mag het bureau nu verder gaan onderzoeken", vertelt haar man Ron Lebski aan 1Limburg. "Er zitten smakeloze en laffe reacties bij van mensen die mij helemaal niet kennen", vult Penny aan.

Barkruk

De gedachten van manlief gaan terug naar een aantal jaren geleden. "Toen werd mijn vrouw door meerdere jongens mishandeld met een barkruk vanwege haar zware stem. Dat gebeurde in Drenthe, waar ze toen nog woonde. De negatieve reacties die nu overal verschijnen, doen ons extra veel pijn."

Camera

In de veelbesproken uitzending werd een uit de hand gelopen ruzie tussen de familie Lebski en een van hun buren behandeld. Zij zijn boos op de Lebski's, vanwege een camera die in de achtertuin werd gemonteerd om inbrekers op afstand te houden. Omdat de huizen op verschillende hoogtes liggen, voelen de buren zich bekeken. De rechter adviseerde een metershoge schutting. "Maar die staat nog steeds niet", zegt Ron Lebski. De familie heeft ondertussen de camera op een lagere plek gehangen en een kapje eromheen geplaatst, zoals werd geadviseerd door rechter John Reid.
De twee buren leven ondanks alles nog steeds in onmin met elkaar. "Wij hebben geen behoefte aan contact", zo laat Penny weten.