Hoger beroep tegen huisarts die seks had met patiënt

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de misser rechtzetten die werd gemaakt in de tenlastelegging tegen een huisarts uit Brunssum.
De arts werd dinsdag vrijgesproken. Hij had wel seks gehad met een patiënte, maar dat feit was niet goed in de tenlastelegging opgenomen. Het OM gaat daarom in hoger beroep en past de tenlastelegging aan.

Betasten

De rechter achtte dat gemeenschap met de patiënte wel zou kunnen worden bewezen, maar dat was niet in de tenlastelegging opgenomen. "Dat gaan we nu repareren", aldus een woordvoerder van het OM. In de tenlastelegging werd ontucht slechts geformuleerd als 'betasten', en dat werd door de rechter niet bewezen geacht.
Justitie had eerder achttien maanden cel geëist tegen de huisarts. Ze eiste een celstraf voor 'misbruik van een wilsonbekwame en kwetsbaar persoon' en voor het 'misbruik maken van zijn gezag als dokter'. De rechtbank vond dat ook niet bewezen is dat de vrouw wilsonbekwaam was.

Toegegeven
De huisarts gaf tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak toe dat hij seks had gehad met de patiënte. Volgens de arts had zij dit echter uitgelokt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!