1Lunch: Limburgse hanenburger binnenkort in de schappen

© iStock
* WML raakt miljoenen liters water kwijt* Limburgse reclamezuilen beschoten in Tilburg* Inboedel Club Palladio onder de hamer
Limburgse reclamezuilen beschoten in Tilburg
De reden is onbekend, maar in Tilburg zijn de afgelopen maanden op verschillende plaatsen reclamezuilen vernield. Iemand zou vanuit een rijdende auto het glas kapot hebben geschoten. Het bedrijf RBL (Reclame Bureau Limburg) dat de reclamezuilen beheert, heeft inmiddels wel een vermoeden wie de dader is. "Dit is heel extreem", aldus directeur Jerry Ramaekers. Lees hier meer.
© iStock
Binnenkort liggen leghanen in de schappen
Opmerkelijk nieuws. Bij supermarktketen Lidl ligt binnenkort het vlees van Limburgse 'leghanen' in de schappen. Het Venrayse bedrijf Kipster heeft een contract voor vijf jaar gesloten met de supermarkt. Pasgeboren haantjes worden normaal vergast en verwerkt tot dierenvoer. De fokkerij uit Venray gaat daar verandering in brengen. Lees hier meer.
WML raakt miljoenen liters water kwijt
Het is een groot raadsel voor WML. Jaarlijks lekt er 5 miljoen kuub drinkwater, een hoeveelheid water waarmee je 50.000 huishoudens kunt voorzien, weg uit de Limburgse waterleidingen. WML weet niet hoe het water precies weg lekt. Mogelijk wordt een deel van het water illegaal afgetapt door henneptelers. Lees hier meer.
© iStock
Inboedel Club Palladio onder de hamer
Wil jij de nieuwe eigenaar worden van een draaitafel, een bar, discolampen en ander gerei uit Club Palladio? Dat kan nu. De inboedel van Club Palladio in Helden staat te koop. Dit alles gaat onder de hamer bij online veilinghuis Troostwijk. Lees hier meer.
Toverland start met uitbreiden attractiepark
De werkzaamheden rondom de uitbreiding van attractiepark Toverland zijn vandaag begonnen. Het park wordt anderhalve keer groter, wat een uitbreiding van bijna veertien voetbalvelden betekent. Lees hier meer.