Verzekeraar dekt schade aan verlichting kerktoren Meijel

© Google Streetview
Na een jaar steggelen dekt verzekeraar Donatus alsnog de schade aan de verlichting van de kerktoren in Meijel. Het gaat om een bedrag van zo'n 80.000 euro.
Vorig jaar sloeg de bliksem in de kerktoren. De torenverlichting, die enige tijd daarvoor was vernieuwd en voorzien van ledlampen, werd geheel verwoest.

Second opinion
"De verzekeringsmaatschappij betwistte of de verlichting wel eigendom van de kerk was", vertelt bestuurslid Frits Berben van de Sint Nicolaas-parochie. "De gemeente had die lampen namelijk betaald en er was nog geen officieel document waarin stond dat het ons bezit was. We hebben daarna een second opinion gevraagd en daarin werd geoordeeld dat de kerk wel degelijk de eigenaar was. Bovendien speelde mee dat de verlichting vast verankerd zat aan de kerktoren. Daarom heeft Donatus nu alsnog besloten om het schadebedrag uit te keren".

Gerepareerd

In afwachting van de uitkomst is de verlichting nooit gerepareerd. Dat gaat nu wel gebeuren. Deze herstelwerkzaamheden worden de komende maanden uitgevoerd, samen met een al eerder gepland groot onderhoud aan het dak. Komend voorjaar moeten de lampjes dan weer branden.