Blerick: Derde schietpartij binnen drie maanden

© Track '88
In Blerick viel woensdag één dode bij een schietpartij. Dat was niet het eerste schietincident in die plaats in het afgelopen kwartaal.
Ook in augustus en oktober was het raak.

Kemal Zengin

In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus werd de 44-jarige Kemal Zengin voor zijn eigen woning aan de Klingerbergsingel beschoten. De Turkse horeca-uitbater overleed aan zijn verwondingen. In de zoektocht naar de dader werden 20 rechercheurs ingezet en werd er ook in Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak besteed. Er werd desondanks nog geen verdachte aangehouden.

Sint Willebrordstraat

Ook op vrijdag 20 oktober ging het mis, ditmaal in een woning boven een keukenzaak aan de Sint Willebrordstraat. Daar vielen bij een schietpartij twee gewonden: een 43-jarige man en een 50-jarige man, beiden afkomstig uit Venlo. Zij werden allebei aangehouden. Een arrestatieteam viel zo'n 2,5 uur later het pand in, maar daar werd niemand meer aangetroffen. De twee verdachten zitten nog steeds vast.

Diependijkstraat en Nieuwborgstraat

Woensdag 1 november overleed er rond 13:30 uur op de Nieuwborgstraat een man. Het gaat om de 22-jarige Ömer Köksal. Het schietincident begon vermoedelijk op de Diependijkstraat. De politie is direct met een onderzoek gestart, waarbij onder meer een helikopter wordt ingezet. De politie hield tot dusver één persoon aan. De rol van de verdachte is nog onduidelijk.