Stadsprins verduisterde geld om schulden te betalen

© iStock
Voormalig stadsprins van Venlo Dé Smets (70) verduisterde in 2010 duizenden euro's in zijn rol als penningmeester van de Venlose Revue en Stichting Hockeysport Venlo.
De voormalig ondernemer vertelt dat in gesprek met De Limburger.

Grote schulden
Bij de hockeyclub ontdekte de nieuwe penningmeester dat Smets liefst anderhalve ton aan zichzelf had 'geleend'. De club hield het voorval stil, maar dreigde Smets met een gang naar de politie. Dat werkte, want hij betaalde het volledige bedrag terug en zou zelfs rente hebben betaald. Om die schuld te betalen, haalde hij weer geld uit een andere kassa: die van de Venlose Revue. Die club moest jaren wachten, tot het in 2014 al het geld terug had.

Huis verkocht
Smets verkocht zijn woning en een vakantiehuis in Zeeland, terwijl er beslag werd gelegd op zijn pensioen. Toch staan er, volgens de krant, nog flinke schulden open bij andere partijen. Een Zeeuwse schuldeiser claimt nog 50.000 euro te krijgen en een Venlose autodealer zou nog meer dan een ton tegoed hebben. De hoofdrolspeler onderstreept dat er financieel nog iets geregeld moet worden met de Zeeuwse relatie, maar ontkent het verhaal van de autodealer.

En zo zijn er meer voorbeelden, bevestigt Smets. "Er zijn geen excuses voor wat ik heb gedaan. Maar het is begonnen met een zakelijke investering waar ik heel veel geld aan heb verloren."