1Lunch: Even geen bezoekers in Sittardse gevangenis

© L1
* Jeugdwerk Heibloem: 'Meedoen aan DNA-onderzoek Nicky'* Experts onderzoeken gedrag docent Toneelacademie* Foute route in strijd tegen landingsbaan MAA

Direct contact met artsen ziekenhuis door nieuwe app

?Een Limburgse primeur voor het Sint Jans Gasthuis in Weert: een app waarmee patiënten direct en veilig berichten kunnen sturen en ontvangen van artsen in het ziekenhuis. De zogenaamde 'Beterdichtbij-App' moet het contact tussen patiënten en de artsen tijdens een behandeling makkelijker maken. Zo kunnen patiënten ook de minder urgente vragen op een gemakkelijke manier stellen. Lees hier meer.

Jeugdwerk Heibloem: 'Meedoen aan DNA-onderzoek Nicky'

Veel aandacht deze week voor het DNA-verwantschapsonderzoek? in de zaak Nicky Verstappen. Het jeugdwerk in Heibloem roept dan ook alle uitgenodigde mannen op om mee te doen aan het DNA-verwantschapsonderzoek. "Ook als mensen twijfelen, moeten ze het toch gewoon doen, maar ik ben eerlijk gezegd nog geen enkele twijfelaar tegengekomen", zegt Pascal Peeters, bestuurslid van de jeugdclub. Lees hier meer.
Nicky Verstappen verdween tijdens een jeugdkamp in 1998.

Experts onderzoeken gedrag docent Toneelacademie

Het blijft rommelen bij de Toneelacademie. Er wordt een extern onderzoek ingesteld naar 'ongewenst gedrag' door een leraar van Toneelacademie Maastricht. Een woordvoerder van Zuyd Hogeschool laat weten dat het bureau Bezemer Kuiper & Schubad zich over de zaak gaat buigen. Zij omschrijven zichzelf als 'specialist en marktleider in de aanpak van ongewenste omgangsvormen'. Lees hier meer.
© YouTube / Breur Henket

Even geen bezoekers in Sittardse gevangenis vanwege mega-controle

In de PI Sittard wordt vrijdag een grootschalige zoekactie gehouden. Alle cellen worden helemaal uitgekamd om te controleren of er verboden spullen liggen. Hierdoor is het volledige dagprogramma stilgelegd en is bezoek vrijdag niet welkom. Gedetineerden mogen alleen de cel uit om in kleine groepjes te luchten. Lees hier meer.

Foute route in strijd tegen landingsbaan MAA

De Stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek moet met haar klachten over vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) naar de toezichthouder Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De stichting ageerde in een kort geding tegen het besluit van minister Cora van Nieuwenhuizen om het gebruik van de hele startbaan van MAA te gedogen, maar de rechtbank in Den Haag oordeelde vrijdag dat de stichting aan het verkeerde adres was Lees hier meer.
© Archief L1