Sjeng aon de Geng succesvolste dialectnummer aller tijden

De evergreen Sjeng aon de Geng van Frans Theunisz is de succesvolste Limburgstalige hit ooit in de Mega Top 50.
De samensteller van de ranglijst, die wordt gebaseerd op de wekelijkse platen- en onlineverkoop, heeft dat laten weten aan L1.

Mega Top 50

Maandag werd bekend dat het liedje Zoutelande van Bløf het succesvolste Nederlandstalige nummer ooit is. Dat bracht L1 ertoe om te laten onderzoeken welk Limburgstalig nummer het verst reikte in de Mega Top 50.

Hoogste notering

De Mega Top 50 wordt samengesteld door een waarde toe te kennen aan de hoogste notering van het liedje, in combinatie met het aantal weken dat het nummer in de lijst staat. Sjeng aon de Geng stond in 1995 in totaal 23 weken in de hitlijst en de hoogste notering was plek 4.

271e plek

In de jaarlijst staat de Maastrichtse cover van het van oorsprong Sloveense lied in 1995 op nummer 15, nog voor bijvoorbeeld Michael Jacksons You are not alone. Geen enkele Limburgstalige artiest behaalde ooit zo'n hoge positie in een jaaroverzicht. In de Mega Top 50 Aller Tijden bezet de hit van Frans Theunisz daarmee de 271e plek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!